Woensdag 20 februari in De Vonk: Gods schepping en ons klimaat

Klimaatverandering, duurzaamheid, ecologische voetafdruk, demonstrerende scholieren in Den Haag … het nieuws staat er bol van! Daarover gaat het op de avond van Hillegomse Bronnen op woensdag 20 februari om 20:00 uur in De Vonk.
De meesten van ons weten dat werelddierendag gevierd wordt op 4 oktober, de feestdag van de heilige Franciscus van Assisi. Franciscus had een bijzondere band met de natuur, Gods schepping. Hij gaf deze liefde door aan zijn volgelingen, de broeders en zusters van de franciscaanse familie. In het kader van Hillegomse bronnen zal broeder Fer van der Reijken, franciscaan, te gast zijn om te spreken over onze omgang met de schepping. Hij doet dit aan de hand van de rondzendbrief “Laudato si”, welke paus Franciscus in 2015 schreef, en aan de hand van het Zonnelied (1224) van Franciscus van Assisi. Belangrijk bij alle vragen en problemen rond ecologie zijn de geloofs- en grondhouding waarmee we in het leven staan. Het belooft een dynamische en interactieve avond te worden!

Kosten €3.= incl. koffie of thee. Opgave: Yvonne Elzenga 0252-516451 of Dolf Weijers 0252-521659.
U bent van harte welkom in De Vonk (achter de Maartenskerk).. Laat het ons weten.

Broeder Fer woont met zes broeders in Stadsklooster La Verna in Amsterdam en coördineert er het spiritualiteitsaanbod. Wie wil kan een kijkje nemen op: www.stadskloosterlaverna.nl