Website: Wisseling van de wacht

(december 2016)

Na ruim tien jaar zaaien en oogsten in de wijngaard is het goed om het voortouw door te geven aan een jongere enthousiaste generatie.

Wat doet de Website?!
De website van onze kerk WWW.PGHillegom.NL is sinds 2005 in de lucht.
Het begon met een zich oriënteren en het opnemen en aanvullen van het boekje met kerk-gegevens WINTERWERK 2004-2005 SoW Hillegom”; en zo draaide in 2006 een complete website.
In 2010 deden we mee aan de landelijke  Webfish Award” verkiezing van beste kerkelijke website van het jaar en behaalden daar de derde plaats in de publieksverkiezing.
Onze website werd in 2013 geheel vernieuwd en nu hebben we een langzaam veranderend deel met de samenstelling en identiteit van onze gemeente en een sneller veranderend deel met berichten vooral over komende activiteiten.
Van het begin af aan is “Niet Geweest op Zondag” de meest bezochte pagina. Ook de “AGENDA” wordt frequent bekeken. De fotoreportages – vooral na kerkelijke activiteiten – worden ook druk bezocht.
De website krijgt gemiddeld zo’n 40 bezoekjes per dag, in een wekelijks ritme met de top in het weekend.
Van de maandelijks plus minus 1250 bezoeken, zijn er 650 van ruim 190 met enige regelmaat terugkerende bezoekers en 600 van éénmalige bezoekers.
De achtergrond van de bezoekers is overwegend jongeren en de middengroepen,
de 18-54 jarigen leveren 90 % van de bezoeken op.

.                    X
.       X          X
.       X          X
.       X          X          X          X
.       X          X          X          X
.       X          X          X          X          X         X
.   18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-64, 65+ jaren    

Van de ‘redactie’
Enige maanden geleden heeft de redactie een bezoek gebracht aan de kerkenraad en een demonstratie van de website gegeven.
Een dergelijk bezoek kan ook aan andere commissies en werkgroepen gebracht worden.
Organiseer de mogelijkheid om de boodschap van onze gemeente beter over te brengen aan gemeenteleden en toevallige passanten.
Ook de verbindingslijn tussen redactie en de mensen die kopij aanleveren zou korter kunnen zijn.
Er kan meer kopij (kort en krachtig) direct worden aangeboden via Website@PGHillegom.nl  .
Het is een uitdaging om de website attractief te houden. Een serie redacteuren heeft in de loop van de tijd, met inzet en plezier, meegedaan om de website up-to-date te houden.
Ook nu willen we graag assistentie krijgen van meer ‘redacteuren’ die van tijd tot tijd “Niet Geweest op Zondag” willen verzorgen met een paar foto’s.
De huidige redactie bestaat uit: Gert Jan van Dalen, Nico Rade, Harke Ploegstra en ondergetekende; Franka en Freek Baalbergen zijn nu de nieuwe eindredacteuren, een jongere generatie, die met weinig tijd en veel kennis, de zaak vast anders zullen aanpakken: van harte succes toegewenst.

Bob Caron. Bob.Caron.NL@gmail.com