Verslag “Bella Italia” 7 maart 2017

Bella Italia

Rond  14.00 uur stond de seniorengroep in de startblokken om voor senioren van 65 jaar en ouder een Italiaanse middag te houden. Ze hadden er zin in en alle dingen waren gereed. De eerste gasten kwamen binnen en om 14.30 uur klonk het startsein. Petri Glas heette iedereen hartelijk welkom. Ds. Wim Zaagsma opende de middag met ons door met elkaar een lied te zingen. Daarna ging hij voor in gebed. De eerste ronde koffie en thee met koek werd geserveerd. Er werd al gauw gezellig gebabbeld.

Om de stemming erin te brengen stelde ds. Wim Zaagsma voor om met elkaar Italiaanse liedjes te zingen. Helaas kon hij geen passende liedjes vinden. Dan maar vrolijke Nederlandse  liedjes. Ze verschenen op het scherm, dus iedereen kom meezingen.

Daarna waren er een aantal sprekers die iets te vertellen hadden over Italië. Ab Oudakker vertelde iets over de cultuur van Italië, de grootte van het land en het aantal inwoners en de maffia niet te vergeten.  Dinie van Oel had een mooie ervaring met marmer, waar Italië om bekend staat. Zij had als herinnering een schaaltje van marmer meegenomen met 3 marmeren eieren erin. Dat woog nogal wat. Kees Los vertelde dat hij in zijn vaartijd in Italië was. Ter hoogte van Venetië werden alle schepen die langs voeren vanaf een hoge toren gefotografeerd. De foto’s werden dan in de haven aangeboden om te worden gekocht. Maar je moest wel opletten, want anders werd je een foto in je maag gesplitst van een heel andere boot. Tenslotte liet Henk Hoekstra via de beamer een aantal mooie foto’s van Italië zien.

Er volgde een 2e ronde koffie en thee. Het programma werd voortgezet met een quiz om de kennis van Italië op te poetsen. Aan de muur hingen de vragen. Iedereen ging in de benen en na enige tijd werden de antwoorden bekend gemaakt. De winnaar was Sjaak van Zuylen,  die alle vragen goed had. Het werd borreltijd en de advocaatjes met slagroom hadden veel aftrek. Intussen werd in de keuken en de zaal alles in gereedheid gebracht voor een heerlijke Italiaanse maaltijd. Ieders neus ging al te gast.

En ja hoor, het startsein klonk. Tafel voor tafel werd uitgenodigd langs het buffet te gaan. Er stonden heerlijke pizza’s, wokkels, spaghetti of schelpjes met een overheerlijke saus erbij van vlees of vis en lekkere verse salade. Er was ruim voldoende en men kon nog een tweede bordje volscheppen. Daarna volgde nog een gezond toetje tot besluit. Het was een geweldige middag. Iedereen werd welthuis gewenst en de keukenprinsessen ………….. U snapt het wel!

Josien Kleijwegt.

Zie ook: https://www.pghillegom.nl/fotos-italiaanse-seniorenmiddag-7-maart-2017/