Vanuit de Diaconie juli 2016

Vanuit de Diaconie

Even wat rust, het is vakantietijd. We hebben weer een druk seizoen achter de rug. Met hele mooie momenten maar ook mindere. Zo gaat dat nu eenmaal. Blij dat er nieuwe diakenen bijgekomen zijn en blij dat we een Syrisch gezin kunnen ondersteunen. Minder blij met alles wat er misgaat in deze wereld. Vluchtelingen die weer andere en vaak gevaarlijke wegen zoeken, teveel slachtoffers en vele duizenden vluchtelingen die dolende zijn in deze wereld.

Daarom is, al mopperend, rust ook goed om te zien dat we het toch niet zo slecht hebben. Rust is ook goed voor het bedenken van nieuwe projecten, andere manieren van collecteren of gewoon even niets. Voor je het weet start het nieuwe seizoen alweer. Alvast een goede zomer toegewenst!

Diversen

Training:
Ik las onlangs in Diakonia dat de PKN cursussen organiseert voor het begeleiden van vluchtelingen. We zijn nog maar net begonnen met ondersteuning van een gezin, maar we weten dat we er voor opgeleid kunnen worden. Als u er meer informatie over wilt, horen we het graag.

Sinterklaasactie:
Het is nu helemaal geen tijd om het erover te hebben, maar ik las een berichtje in Diakonia dat er in Dalfsen een soortgelijk project loopt, zoals dat van het project van Christiaan den Dulk. Goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar denken.

Project:
We zijn van plan om met hulp van Elise Kant van de PKN na te gaan welk project we zouden willen starten in het nieuwe seizoen, een project dat óns aanspreekt, maar vooral ook de gemeente. Samen met u in actie, we hebben er nu al zin in. U hoort er ongetwijfeld meer over.

Nog altijd diakenen welkom:  een oproep die we al vaker gedaan hebben, maar je weet maar nooit.

Gert Jan van Dalen

juli 2016