LEIDING JEUGDKERK NEEMT AFSCHEID

Je kan iets nog zo lang met plezier doen, maar toch komt er een dag dat je de fakkel aan een jongere generatie wil overdragen. Daarom nemen Anton Bootsman, José Harms, Franka Baalbergen, Kees Hartman en Ilse Hofland per september van dit jaar afscheid als leiding van de jeugdkerk. Geen gemakkelijk besluit maar genomen in het vertrouwen dat de Jeugdkerk in goede handen is en blijft.

Sommigen doen het al 15 jaar, stuurden jaar in jaar uit de maandelijkse Jeugdkerk bijeenkomsten aan. Met groot plezier overigens. Ze zagen een stoet van brugklassers uitgroeien tot jong volwassenen. Sommigen daarvan bleven meer dan 10 jaar plakken bij de Jeugdkerk, maar dan als leiding. Anderen vlogen uit, kozen een beroepsleven dat buiten Hillegom lag en kregen een eigen leven. Met als basis de waarden die de Jeugdkerk overbracht.

Toch was het voor voorzitter Anton Bootsman en een deel van zijn team de hoogste tijd om eens plaats te maken voor een jongere lichting. Dus ook voor José Harms, Franka Baalbergen, Kees Hartman en Ilse Hofland zal even wennen zijn om in september van dit jaar anderen de leiding te zien nemen bij het nieuwe seizoen Jeugdkerk. Eerst is er nog een afsluitende bijeenkomst op zondag 8 juni, traditioneel een bijeenkomst die buiten de deur plaatsvindt en eindigt met een eetfestijn van jongeren en leiding. Dat kan een barbecue zijn, een pannenkoekenparty of lekker fout Schots eten bij die tent met die grote gele W. Wat het zal worden is nu nog geheim. Op dit moment is de aftredende jeugdleiding nog bezig het uitstapje voor te bereiden, want dat zal – zoals ieder jaar – een leerzame en spirituele basis hebben. En het zal ook een nostalgisch tintje hebben voor Anton, José, Franka, Kees en Ilse. Zij hebben er intussen het volste vertrouwen in dat Jeugdouderling Paul Koets en dominee Wim Zaagsma nieuwe leiding weten te vinden die qua leeftijd en gezinssamenstelling goed passen bij de taak van de Jeugdkerk: tieners betrokken houden bij het kerk, het geloof en de christelijke normen en waarden – de basis voor een goed leven.