Hillegomse Bronnen – De Groene Kerk

Op 31 oktober om 20.00 uur zal Ds. Aarnoud van der Deijl gastspreker zijn over de ‘Groene Kerk’. Hij is predikant van de oecumenische gemeente De Ark in Hoofddorp.

Op 19 september begonnen we met de BBC-documentaire ‘Elements of Nature’ en gingen we in 24 uur de aarde rond. Prachtige beelden van onze aarde: de schepping is wondermooi. En daarmee begon ons themajaar van bezinning op het rentmeesterschap van de mens over de aarde.

Op 31 oktober om 20.00 uur zal ds. Aarnoud van der Deijl gastspreker zijn. Hij is predikant van de oecumenische gemeente De Ark in Hoofddorp. Deze kerk is sinds 2015 ‘groene kerk’ en richt zich daarbij in eerste instantie op ‘energie-armoede’: door mensen te helpen energie te besparen, wordt zowel het milieu als de inkomenspositie van mensen gediend.

De Ark heeft daartoe opgeleide energiecoaches en energiecafés, waar mensen tips kunnen krijgen voor energiebesparing. Daarnaast is De Ark ook bezig met de vergroening van het gebouw en de omgeving (planten van bomen, gewildgroeitegels – zie www.groensteidee.nl) om waterlast en fijnstof tegen te gaan. Ook zijn er plannen om via de kerk biologische groenten te gaan verspreiden. Zij zijn aangesloten bij groenekerken.nl.

Hij zal een aantal stellingen over groene kerk-zijn presenteren en we hopen dat we daarover met elkaar een goed gesprek zullen voeren. En misschien ideeën en initiatieven voor Hillegomse kerken.

Plaats: De Vonk, het nieuwe wijkgebouw aan de achterkant van de Maartenskerk.

Kosten €3,- incl koffie en thee

Opgave: Yvonne Elzenga 0252-516451 of Dof Weijers 0252-521659

U bent allen van harte welkom!