College van kerkrentmeesters

 College van kerkrentmeesters:
De verzorging van de financiële zaken van de Gemeente (met uitzondering van diaconale aangelegenheden) heeft de Kerkenraad toevertrouwd aan het College van Kerkrentmeesters.
Dat klinkt misschien heel ver en zakelijk, en er moeten natuurlijk veel zaken goed geregeld worden, maar er schuilen ook veel heel direct aansprekende zaken onder.

Dat begint met een monumentale kerk met een nieuw dak die middenin het dorp staat en op winteravonden in de schijnwerpers staat.

.

Lees alle berichten over de kerkrentmeesters

 • Op zondag en door de week brengen koster en gemeenteleden sfeer in de kerk

  In de kerken is het ‘Op zondag’ en ‘Door de week’ een drukte van belang. Allemaal zaken waarbij de kerkrentmeesters met actieve gemeenteleden en koster een groot aandeel hebben in een prettige sfeer en gang van zaken. Veel van de zaken waar het College ook verantwoordelijk voor is, treffen we aan onder de noemers ‘Communicatie’ en ‘Contact’.

  Ga terug

 • Geluid en beeld in de eredienst en thuis te ontvangen

  In beide kerkgebouwen hebben we luidsprekers en een ringleiding. Mocht u problemen hebben met uw gehoor, zoek dan een gunstige plek in de kerk om alles beter te verstaan.
  Voor diegenen die thuis de eredienst willen volgen zijn er twee mogelijkheden.
  Via ‘kerdienst gemist.nl’ (LINK) kan men direct of later het geluid van de dienst horen en meemaken..

  Contactpersoon:
  p.m.

  Ga terug

 • Trouw- en rouwdiensten

  Trouw- en rouwdiensten zijn voor eigen gemeenteleden normaal. De monumentale Maartenskerk trekt ook trouwlustigen van buiten de gemeente. De tarieven voor deze diensten zijn landelijk geregeld en worden ook hier gehanteerd.

  Contactpersoon:
  De beheerders van de kerk (LINK?)

  Ga terug

 • Parkeren bij de kerk, kan de buurman nog weg?

  Ook als u op het laatste moment aan komt rijden, zorg dan dat de buurman nog met zijn auto weg kan komen.

  Ga terug

 • Actie ‘Kerkbalans’ in januari

  Al die goede zaken gebeuren natuurlijk niet voor niets. Daarom vragen we u ‘szondags de collecten te steunen. Jaarlijks vragen we een vaste vrijwillige bijdrage in de actie ‘Kerkbalans’.

  Lees alle berichten over de kerkbalans

  Ga terug

Ga terug  naar Door de Week