4 februari “mediawijsheid en geloofsopvoeding” in Open Hof

Donderdag 4 februari in Open Hof: mediawijsheid en geloofsopvoeding

Het in goede banen leiden van online activiteiten van je kind is niet gemakkelijk: hoe lang mogen ze eigenlijk gamen? Welke spelletjes mogen ze spelen, of juist niet? Wordt er gepest via WhatsApp? Ze plaatsen toch geen gekke foto van zichzelf? Wat zien ze eigenlijk allemaal online, kan ik daar achter staan? En laten ze eens ophouden met het steeds maar checken van hun mobiel! Ze lijken wel verslaafd! Is dat erg trouwens? Moet ik me zorgen maken? Maar je kan ook zoveel leuke dingen doen online!

Hoe sta je hier in als christen? Hoe doe je geloofsopvoeding in een samenleving waar de invloed van media groot is en steeds groter wordt?

Deze twee onderwerpen: mediawijsheid en geloofsopvoeding, worden 4 februari besproken op een mediawijsheid-avond in Open Hof. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Hillegom. Aanvang 20.00 uur.

Het wordt een avond met verschillende onderdelen: Een social media update, zodat iedereen een beetje weet wat gangbaar is bij de jeugd. We gaan in gesprek met elkaar over wat we belangrijk vinden bij mediawijsheid, en we wisselen tips uit over hoe je nou (als christen) die mediawijsheid-opvoeding kunt doen. Ook haken we in op onderwerpen die de afgelopen tijd flink in het nieuws zijn geweest: grooming en online pesten.

Fetske Verhagen, media coach en leerkracht basisonderwijs